top of page
Dietetikai tanácsadás
Dietetikai tanácsadás

Mikor érdemes hozzám fordulnia? 

 

 • Ha táplálkozási hibából eredendő betegséget diagnosztizáltak Önnél, például epehólyag-gyulladás, vagy epekövesség, hasnyálmirigy-gyulladás, köszvény, zsírmáj. Segíthetek megtalálni és megszüntetni a betegséget kiváltó táplálkozási okokat.

 

 

 

 • Ha kellemetlen, szűnni nem akaró hasi panaszai (puffadás, görcsök, hasmenés vagy székrekedés) vannak. Táplálkozási naplóelemzéssel megtalálhatjuk a kiváltó okokat, és a diéta betartásával megszüntethetjük a panaszokat.

 

 

 • Ha túlsúlyos, szeretne látványos és maradandó eredményeket elérni csodaszerek és egészségkárosodás nélkül. Szoros együttműködéssel, az előírt diéta betartásával szembetűnő eredményeket érhetünk el, és az egészségi állapot is javítható.

 • Ha cukorbetegségét vagy inzulinrezisztenciás állapotát újonnan fedezték fel, akkor segíthetek elsajátítani a betegséghez kapcsolódó diétát, ismereteket.

 

 • Ha emésztőrendszert érintő műtéte volt, vagy tervezetten szükség van rá. A műtét előtt érdemes jó tápláltsági állapotot elérni, hogy a műtéti kockázatokat ezzel is csökkentsük.  A műtét utáni gyors felépülésben és emésztőrendszeri kíméletben segíthetek megfelelő étrend összeállításával. A betegséggel kapcsolatos megváltozott étkezési szokásokhoz is igazodunk az étrend kialakításánál.

 

 

 • Ha több olyan betegsége van, melyek diétát igényelnek, segíthetek a különböző diéták megfelelő összehangolásában.

 

 • egyéni étrendi tanácsadással az Ön igényeihez, illetve az állapotához igazodva

 • a betegségéhez, állapotához igazodó diéta alapelveinek oktatásával

 • a diétába illeszthető nyersanyagok és ételkészítési technológiák kiválasztásával

 • napi energiaszükséglet kiszámításával

 • egyénre szabott étrendtervezéssel

 • diétás élelmiszerek megítélésének oktatásával

 • receptek átalakításával a diétának megfelelően

A közös munka egy táplálkozási naplóelemzéssel kezdődik, amelyből képet kaphatok az Ön jelenlegi táplálkozási szokásairól és napi energia-beviteléről. Ezt követi a testösszetétel mérése, ami megmutatja a test zsír-százalékát és az izomtömegét. Egy részletes táplálkozási anamnézis felvétele után egyénre szabott étrendi tanácsadás következik. 

 A sikeres együttműködéshez szükség van az Ön kellő motiváltságára és kitartására.

Az életmódváltás összetett folyamat, amelyben szükséges a rendszeres kontroll és a folyamatos kapcsolattartás. Az első tanácsadás után havonta történik személyes vagy online konzultáció, amikor kiértékelem az eredményeket, változásokat, és kijavíthatjuk az esetleges hibákat.

A betegségekhez kapcsolódó dietetikai tanácsadásról itt olvashat bővebben:

Cukorbetegség dietetikai tanácsadás

Egészségmegőrző dietetikai tanácsadás

Endometriózis dietetikai tanácsadás

Elhízás dietetikai tanácsadás

Epebetegségek dietetikai tanácsadás

Hasnyálmirigy-gyulladás dietetikai tanácsadás

Májbetegségek dietetikai tanácsadás

Várandósságra készülés, termékenység dietetikai tanácsadás

 

 

Forduljon hozzám bizalommal!

Mivel tudok segíteni Önnek?

Hasnyálmirigy-gy.
Egyéni dietetikai tanácsadás Budapesten. A közös munka egy táplálkozási anamnézis felvételével és naplóelemzéssel kezdődik, amelyből képet kaphatok az Ön jelenlegi táplá...
Egyéni dietetikai tanácsadás -személyes
1 óra 30 perc
Ft30000
bottom of page