top of page
Egészségmegőrző étrend

Dietetikai tanácsadás

 

Mindenki szeretne egészségesen táplálkozni, de vajon mindenki tudja, hogy ez mit is jelent valójában?

Csak kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással tudjuk szervezetünk szükségleteit megfelelően fedezni. Az egyoldalú táplálkozás és a helytelen étkezési szokások komoly egészségügyi problémákhoz, elhízáshoz, illetve alultápláltsághoz vezethetnek.

Dietetikai tanácsadás menete

​ A közös munka táplálkozási anamnézissel és naplóelemzéssel kezdődik, amelyből képet kaphatok az Ön jelenlegi táplálkozási szokásairól és napi energia-beviteléről. Ezt követi a testösszetétel mérése, ami megmutatja a test zsír-százalékát és az izomtömegét. Ezek ismeretében személyre szabott dietetikai tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat.

A tanácsadás során megismertetem Önnel a makro- és mikrotápanyagokat, illetve szerepüket az emberi szervezet működésében.

Tanácsot tudok adni, hogy mely ételeket, élelmiszereket célszerű előnyben részesíteni a mindennapok során. Fontos tudni, hogy önmagában egy élelmiszerről se állíthatjuk, hogy egészséges vagy egészségtelen. Minden élelmiszer helyet kaphat az egészséges étrendben, de a megfelelő mennyiségre és gyakoriságra figyelni kell.

Ötleteket kaphat a nassolás és a feleslegesen elfogyasztott üres kalóriák elkerülésére, helyettesítésére.

A tanácsadás során megbeszéljük az egészséges táplálkozással kapcsolatos tévhiteket is.

Az étrend mindig egyénre szabott és alkalmazkodik az Ön állapotához, céljaihoz.

Dietetikai tanácsadás várható eredménye

Az egészséges, egyénre szabott étrenddel optimalizálni tudjuk a testtömeget. A szervezet optimális energia- és tápanyagszükségletét tudjuk biztosítani. A kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással megelőzhetők a táplálkozási hibából eredő megbetegedések.

Gyermekek esetén az egészséges táplálkozással megfelelő fejlődést, növekedést tudunk biztosítani a szervezetének. A gyermekkori egészséges táplálkozás nagyban meghatározza felnőttkori étkezési szokásokat.

bottom of page