top of page
Elhízás

Dietetikai tanácsadás

 

Elhízás, túlsúly esetén sosem fogyókúráról beszélünk, hanem életmódváltásról. Ennek része a megfelelően összeállított étrend és a rendszeres fizikai aktivitás. Mozgás nélkül nehéz maradandó és nagy változásokat elérnünk.  A közös munka szoros kapcsolatot eredményez, gyakori ellenőrzésekkel, segítség nyújtással. Testtömegét fokozatosan, kilóról-kilóra csökkentjük, hogy elkerüljük a jojó effektust. Az általam javasolt étrenddel nem kell koplalnia, finom és egészséges ételekkel lakhat jól.

 

Dietetikai tanácsadás menete

 

​ A közös munka egy táplálkozási naplóelemzéssel kezdődik, amelyből képet kaphatok az Ön jelenlegi táplálkozási szokásairól és napi energia-beviteléről. Ezt követi a testösszetétel mérése, ami megmutatja a test zsír-százalékát és az izomtömegét.

Ezek ismeretében személyre szabott dietetikai tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat. A tanácsadás során megismertetem Önnel a diétában javasolt nyersanyagokat, ételkészítési módokat. Tanácsot tudok adni, hogy a magas energiatartalmú ételeket, élelmiszereket miként helyettesítheti. Ötleteket kaphat a nassolás, a feleslegesen elfogyasztott plusz kalóriák elkerülésére.

Fontos tudni, hogy nincs tiltott élelmiszer. Minden élelmiszer beilleszthető az étrendbe, de nem mindegy, hogy milyen gyakran és mekkora mennyiségben fogyasztja.

Az étrend mindig egyénre szabott és alkalmazkodik az Ön mindenkori állapotához.

 

Dietetikai tanácsadás várható eredménye

A közös munka során várhatóan testtömege csökkenni fog és testösszetételében is változások fognak elindulni, éhezés és koplalás nélkül. Nem napokban vagy hetekben kell gondolkodni, hanem hosszútávú változásokban. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő akaraterő és kitartás.

bottom of page