top of page
Endometriózis

Dietetikai tanácsadás

 

Endometriózis esetén az orvosi kezelés mellett fontos szerepe van az életmódnak és az étrendnek is.

Nagyon eltérő a páciensek egyéni érzékenysége, panasza, emiatt fontos, hogy mindenki egyénre szabott diétás tanácsadásban részesüljön. Olyan étrendet érdemes kialakítani, ami hosszútávon tartható, nem cél drasztikus diéták tartása. 

Dietetikai tanácsadás menete

A tanácsadás testtömeg és testösszetétel méréssel kezdődik, ezt követi a betegségek, állapotok, gyógyszerek, étrend-kiegészítők megismerése és egy részletes táplálkozási anamnézis felvétele.

Az Ön által vezetett táplálkozási napló elemzésével közösen keressük meg és módosítjuk az esetleges hiányosságokat.

Az előzőek ismeretében személyre szabott dietetikai tanácsokkal látom el a hozzám fordulókat.

A javasolt étkezési szokásokat mindig az Ön állapotához, életviteléhez és kéréseihez igazítjuk.  

Endometriózis esetén nagyon különböző mértékű és jellegű panaszokhoz kell alkalmazkodunk. Általában hosszabb, néhány alkalmas együttműködés eredményeképp tudjuk kialakítani a személyre szabottan megfelelő étkezési szokásokat.

A tanácsadás során megismertetem Önnel a javasolt nyersanyagokat és ételkészítési módokat. Megbeszéljük, hogy melyek azok az ételek, alapanyagok, amelyek fogyasztását csökkenteni érdemes.

Más betegségek, állapotok diétás igényeit is figyelembe veszem a tanácsadás során.

Dietetikai tanácsadás várható eredménye

A szervezet optimális energia- és tápanyagszükségletét tudjuk biztosítani.  A tanácsadásokat követően várhatóan sikerül olyan életmódot kialakítani, amely elősegíti a kedvezőbb egészségügyi állapot elérését és javulást okoz az életminőségben.

bottom of page